• ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ


no_photo.jpg
1 φιλετο μοσχαρισιο
200 γρ. μανιταρια πλευρωτους
1/4 κούπας αλεύρι
1/2 κούπα ζωμο μοσχαριου
1 κουταλιά γούστερ σος
2 κουταλάκια μπρατεν σος
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 πιπερια πρασινη
2 αγγουρακια κορνισον
1 πιπερια φλωρινης
alt
Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε μέσα το κρέας και ανακατέψτε κουνώντας τη σακούλα, ώσπου να αλευρωθεί καλά το κρέας. Βάλτε το σε μεγάλο τρυπητό και κοσκινίστε, να φύγει η περίσσεια του αλευριού. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν καλά. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρέας, ώσπου να ροδίσει. Ρίξτε το ζωμό κρέατος, την μπρατεν σος, τη γούστερ σος, τη μουστάρδα,την πιπερια κομενη ροδελες και τα μανιτάρια. Σκεπάστε και σιγοβράστε 20'-30' ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας,προς το τελος προσθεστε τα αγγουρακια ζουλιεν(λωριδιτσες)και πιπεριες φλωρινης ζουλιεν,μετα Ρίξτε κι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε, ως το σημείου βρασμού, χωρίς ν' αφήσετε το φαγητό να βράσει. Αδειάστε το φαγητό μέσα σ' ένα καλαθάκι από φύλλο κρούστας και σερβίρετέ το αμέσως.