ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ-ΑΣΤΑΚΟΣΠΕΛΤΣΑΔΑ

5 48 128

no_photo.jpgΥΛΙΚΑ:
1 αστακός 800 - 1000γρ
2 ώριμες τομάτες
1 πιπεριά
λιγο μάραθος
3 κρεμμύδια μέτρια

2 σκελίδες σκορδο
λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κιλο σπετσλε
1 ποτηρι μπισκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, την πιπεριά και το μάραθο, λιώνουμε στο multi τα κρεμμύδια και το σκόρδο και κόβουμε τον αστακό σε 4-6 ροδέλες, ανάλογα με το μέγεθός του. Κατόπιν, βάζουμε το λάδι σε μια χαμηλή πλατια κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απ' τα σπετσλε.Τ' αφήνουμε να τσιγαριστούν περίπου 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοκκινίσει το τσόφλι του αστακού προσθέτουμε την μπισκ και τ' αφήνουμε να βράσει (περίπου 10 λεπτά) μέχρι να κρίνουμε ότι έχει δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος ρίχνουμε τα σπετσλε όπως στο γιουβέτσι και τ' αφήνουμε να βράσουν γύρω στο 3λεπτο. Τα γυρνάμε σε πιατέλα και γαρνιρουμε. Η αστακοσπελτσαδα μας είναι έτοιμη και σημαντική λεπτομέρεια είναι τα σπετσλε να σερβιριστούν φρεσκοβρασμένα.

alt

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚ

5 48 128
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚ%u03BA%u03B1%u03C1%u03B1%u03C6%u03B9%u03B4%u03B5%u03C2%20%u03BC%u03B5%20%u03C0%u03B1%u03C0%u03B1%u03C1%u03B4%u03B5%u03BB%u03B5%u03C2.jpg


ΥΛΙΚΑ

400 γρ. παπαρδέλες ,6 καραβίδες καθαρισμένες 20 γρ. γκράπα τρούφας 2 μέτριες ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε όγδοα 2 γρ. βασιλικός ξερός 150 γρ. μπισκ 50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ΕΚΤΕΛΕΣΗ

" Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. " Αλατοπιπερώνουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. " Ετοιμάζουμε τη τομάτα κονφί: Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τις ντομάτες, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. " Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις παπαρδέλες με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη τομάτα, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό. " Στο κέντρο κάθε πιάτου τοποθετούμε τις παπαρδέλες, γύρω βάζουμε τις καραβίδες και περιχύνουμε με την σάλτσα μπισκ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΣΚ

ΥΛΙΚΑ

1 καρότο λίγο σέλινο 1 μικρό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 16 κεφάλια καραβίδας λίγη τομάτα κονκασέ 10 γρ. βούτυρο 20ml γκράπα τρούφας ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κεφάλια καραβίδας, σβήνουμε με γκράπα, προσθέτουμε λίγη τομάτα κονκασέ, 400ml νερό και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά, μέχρι να μείνει το μισό μείγμα. Το περνάμε από σινουά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.

GADGETS ΓΙΑ THN KOYZINA

5 48 128
bldzeating.jpgdalas.jpgfingerc01.jpgs%26p+set.jpgzingcuillere.jpgguneggfryers.jpgButter+in+Stick.jpgJapanese+Spaghetti+Invention.jpg

ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ!!!

5 48 128
%u03BC%u03B5%u03B3%u03B1%u03BB%u03B9%u03C4%u03B5%u03C1%u03BF%20%u03BA%u03B1%u03C1%u03C0%u03BF%u03C5%u03B6%u03B9.jpgΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΣΤΕΙΑΤΟΡΙΟ-ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ

5 48 128
r.jpgq.jpge.jpgv.jpgq.jpggh.jpgt.jpgty.jpgd.jpgf.jpgg.jpgy.jpgw.jpga.jpg

ΝΤΕΚΟΡ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

5 48 128
16.jpg17.jpg19.jpg21.jpg22.jpg20.jpgyanis1.jpg3.jpg4.jpg6.jpg15.jpg